Houtsierkunst

Introductie

Kunst heeft mij altijd al gefascineerd. Als kleine jongen kwam ik graag bij mensen thuis die zich bezig hielden met beeldhouwen en schilderen. Uren kon ik er naar kijken en kwam ik weer veel te laat thuis. Ik wist toen al dat ik "later" ook kunstenaar wilde worden.

Mijn eerste beroep was diamantbewerker. De ondernemer in mij besloot dat ik als zelfstandige verder moest en zo ben ik als timmerman aan de slag gegaan. 's Avonds kon ik zo tijd vrijmaken voor mijn studie aan de vrije academie en heb ik "geproefd" aan diverse vormen van kunst. Met allerlei materialen ben ik aan de slag gegaan. Brons, marmer, verf, om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat de duurdere materialen mijn niet konden bekoren. Hout was hetgeen wat mij het meeste aansprak. Omdat het zo veelzijdig is en iedere houtsoort weer een andere gestalte geeft aan een bepaald kunstobject.

Sinds kort ben ik begonnen met het, in opdracht, maken van houten kunstobjecten. Van kleine snijwerken met veel gedetailleerde vormen en sierkunstdeuren tot grove kettingzaagwerk van boomstronken in de tuin. Met veel liefde voor het vak, maak ik volgens uw wensen een waar kunstwerk.

 

Cor Plönes